ИНТЕРВЈУ НА ЈАН ХАРЛАН ЗА „ВЕЧЕР“

ИНТЕРВЈУ НА ЈАН ХАРЛАН ЗА „ВЕЧЕР“

„Том Круз беше пресреќен што игра лузер“ Јан Харлан е човекот што стои зад сите филмови на легендарниот Стенли Кјубрик, од култниот “Пеколен портокал” до последниот “Очи широко ...
2253 1
ПОБЕДНИЧКИТЕ ТЕКСТОВИ ОД КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБРА ФИЛМСКА КРИТИКА

ПОБЕДНИЧКИТЕ ТЕКСТОВИ ОД КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБРА ФИЛМСКА КРИТИКА

СОЖИВОТ ПОМЕЃУ ЧОВЕКОТ И ПРИРОДАТА Во филмот „Гладен човек“ гледачот се запознава за животот на дванаесетгодишното момче Константин од село во близина на Дунав и заедно со неговите пријатели буквално ...
3385 3
CINEDAYS НАГРАДИ

CINEDAYS НАГРАДИ

CINEDAYS пријатели, наше големо задоволство е да ги прогласиме овогодишните добитници на награди на 12-тото издание на Фестивалот на европскиот филм, CINEDAYS. „ЗЛАТНА ЅВЕЗДА“ за најдобар филм во ...
1761 1
РАКЕТА

РАКЕТА

THE ROCKET Kim Mordaunt Времетраење / Runtime: ’96 Држава / Country: Австралија / Australia Јазик / Language: Лаошки / Lao Премиера / Release Date: 29 август 2013 (Австралија) / 29 August 2013 ...
1410 4